به گزارش «نماینده»، مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز در همایش گرامیداشت ۶۰ سالگی پرورش مرغ تخمگذار ایران با اشاره به شیوع آنفلوانزا در ماههای اخیر و کنترل آن اظهار داشت: سال ۲۰۱۵ میلادی به لحاظ آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در دنیا وضعیت ناآرامی داشت، به طوری که اخیرا کشور آلمان با آن درگیر شده است.
وی افزود: البته با توجه به اقدامات و هماهنگی دولت و مردم، شیوع آنفلوانزا در بین جمعیت بومی برخی مناطق کشور به خوبی کنترل شد و ما از آن مرحله عبور کردیم.
خلج تصریح کرد: کشور آمریکا درگیری بسیار زیادی با آنفلوانزای پرندگان داشت، به طوری که مرغ بومی ۱۵ ایالت آن گرفتار آنفلوانزا شد و همچنین در ۲۱ ایالت آن پرندگان وحشی و اهلی را این ویروس در بر گرفت.
وی تصریح کرد: در این کشور ۳.۳ میلیارد دلار خسارت به صنعت مرغ این کشور در اثر شیوع آنفلوانزا وارد شد که ۱.۷ میلیارد دلار آن در عرصه بوقلمون و مرغ تخمگذار بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هشدار داده میشود که امسال یک سال استثنایی در انتشار آنفلوانزا خواهد بود، تصریح کرد: بنابراین ما باید کاملا مراقب باشیم، تا مجدد درگیر این بیماری نشویم. صنعت مرغ ما مجدد درگیر این بیماری نشود و به همین دلیل از روز شنبه نمونهبرداری از ۳۲۵ واحد تولید مرغ روستایی و ۱۱۰۰ واحد پرورش مرغ صنعتی را آغاز خواهیم کرد و انتظار داریم که همکاری لازم با سازمان دامپزشکی صورت گیرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: بنابراین از دستاندرکاران این صنعت در بخش بومی و روستایی و همچنین از دستاندرکاران واحد بومی و صنعتی خواستاریم که اگر موردی دیده شد، بلافاصله گزارش دهند.
خلج تصریح کرد: عوامل بیماریزا مرز نمیشناسند، بنابراین باید در کنترل بیماریها به یک انضباط و انسجام بهداشتی برسیم.
وی تصریح کرد: شعار مقامات عالی کشور برای خروج از رکود و تورم پویایی و تحرک در صادرات غیرنفتی است. حال اگر ما در صادرات شرط لازم که همان شرط بهداشتی است را رعایت نکنیم حتی یک کیلوگرم از محصولات تولیدی خودمان را به هیچ کشوری نمیتوانیم صادر کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: سازمان دامپزشکی کشور موافقتنامههای بهداشتی با عراق، آذربایجان، ارمنستان و پاکستان امضا کرده و در شرف امضای موافقتنامههای بهداشتی با کشور چین، فرانسه و استرالیا هم هستیم.
وی اظهار داشت: روسها بسیار در پروتکلهای بهداشتی که با کشورهای دیگر امضا میکنند سختگیر هستند، البته تاکنون مقداری میگو به روسیه صادر شده است.
وی با اشاره به کد IR برای صادرات اظهار داشت: به هشت کشتارگاه کشور کد IR داده شده و اگر قرار باشد، طیور به کشورهای دیگر صادر شوند، قطعا کشتار آنها در این کشتارگاهها خواهد بود.
خلج با تأکید بر اینکه صادرات از حالت سنتی و پیلهوری باید به تجاری و علمی تبدیل شود، گفت: بزرگترین نقصی که ما داریم این است که منطق بازار را نمیشناسیم و با معیارهای آن رفتار نمیکنیم.
وی تصریح کرد: پایش برای تخممرغ کشور انجام شده و ۳۲ آلاینده آن ارزیابی شده که ارزیابیها نشان میدهد، ما وضعیت خوبی برخوردار هستیم.
نظر شما